
Q1:  I notice that a max. 15 score is allocated to Tenderer’s Experience in 

operating MSBs for modern industries in non-premium submission assessments. 

We would like to seek clarification on how the Experience/Scores will be counted 

in the case of Joint Venture and only one/some of the JV partners has the relevant 

experience. What is the case if the experienced JV partner does not hold a 

controlling stake in the subsidiary company? May I know if it is not required 

under the Tender Documents to disclose the company structure (e.g. providing 

Organization Chart)/ shareholding by each JV Partners in the Subsidiary 

Company during tender submission stage? 

 

A1: To ensure that the tendering result of the site for the development of Multi-storey 

Buildings for modern industries (“MSB”) serves the dual policy objectives of 

promoting the development of industries, as well as consolidating brownfield 

operations displaced by government projects in a land efficient manner, a two-envelope 

approach has been adopted where a marking scheme has been put in place to reward 

scores under various criteria for tenderers and their submissions that can effectively 

contribute to achieving the abovementioned policy objectives.  One of such criteria is 

the experience of the tenderer in developing and/or operating of MSBs.  

 

In assessing the criteria of “[e]xperience in developing and/or operating MSBs”, the 

Government adopts a weighted approach in awarding mark(s) to the tenderer.  In the 

case of a Joint Venture, since each partner holds different portion of shares, the mark(s) 

to be assigned would be based on the aggregate number of year(s) of relevant 

experience of each partner in the Joint Venture, in relation to the proportion of shares 

that particular partner with such experience holds within the joint venture.  

 

For instance, if the Joint Venture consists of partner A, partner B and partner C where 

each of them holds 20%, 30% and 50% of the shares of the joint venture respectively, 

and only partner A has an aggregate number of 10 years’ experience in developing 

and/or operating MSB, the tender of the Joint Venture will thus receive the following 

score – 

 

  10 years of experience = 15 marks  

Given partner A has 20% shareholding in the Joint Venture 

The weighted score to be awarded would be 15 marks x 20% = 3 marks 

 

In accordance with Annex II to the Tender Notice, tenderers are required to provide 

documentary proof to support the tenderers’ claim of experience, this should include 



documents to demonstrate the shareholding of each partner of the Joint Venture.  

 

For the avoidance of doubt, the experience of any associated company of the tenderer 

is not regarded as tenderer having experience in developing and/or operating MSBs. In 

the case of a joint venture, the experience of any associated company of any participant 

or shareholder in the joint venture is not regarded as shareholders in the joint venture 

as having experience in developing and/or operating MSBs. The term "associated 

company", in relation to the tenderer, means: (a) a subsidiary of the tenderer; (b) a 

holding company of the tenderer; or (c) a subsidiary of such holding company.  The 

existence of a holding-subsidiary relationship shall be determined in accordance with 

the provisions in Sections 13 to 15 of the Companies Ordinance (Cap. 622). 
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